Βιογραφικό σημείωμα

Το ταξίδι μου στον χώρο της ψυχικής υγείας ξεκινάει το 2015, παίρνοντας την απόφαση να πραγματοποιήσω το σύνολο των σπουδών μου στην Αγγλία. Γίνομαι δεκτή στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου City, University of London (Department of Psychology, School of Social Sciences) στο Λονδίνο, απ’ όπου και αποφοιτώ το 2018, ολοκληρώνοντας τις βασικές σπουδές ψυχολογίας (BSc Hons Psychology).

Από την αρχή των σπουδών μου με συνεπήρε ο μαγικός κόσμος των παιδιών και ενδιαφέρθηκα να τον εξερευνήσω περισσότερο. Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου σε επίπεδο Master, όπου και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (MSc Merit Child and Adolescent Mental Health) στο πανεπιστήμιο του UCL (Great Ormond Street Institute of Child Health, University College London) της Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών δούλεψα σε μια ιδιωτική κλινική για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS East London, Tower Hamlets Child and Adolescent Mental Health Service, CAMHS) που ειδικεύεται στην πρώιμη παρέμβαση ψυχικών και νευροαναπτυξιακών διαταραχών, στην συναισθηματική και ψυχική υγεία βρεφών-παιδιών-εφήβων και παρέχει θεραπευτική παρέμβαση σε οικογένειες καθώς και συμβουλευτική σε παιδικούς σταθμούς ή σχολεία για την αποτελεσματικότερη ένταξη παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες. Εκεί, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πρωτοπόρους στον χώρο, να συμμετέχω σε κλινικές εκτιμήσεις, διαγνωστικές και ψυχολογικές αξιολογήσεις, καθώς και ενημερωτικά workshops.

Επιπλέον, έχω συνεργαστεί εθελοντικά με το ίδρυμα Κ.Ε.Π.Ε.Π Άγιος Δημήτριος, με την Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Rainbow, αλλά και με το εθελοντικό πρόγραμμα R.E.A.C.T. της ΧΑΝΘ που παρέχει υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης και υποστήριξης σε ασυνόδευτα ή μη παιδιά προσφύγων.

Ο εθελοντισμός με βοήθησε να εξελιχθώ, καθώς μου δίδαξε τη δύναμη της άνευ όρων φροντίδας, της ενσυναίσθησης, της υποστήριξης και της αγάπης. Μέσω του εθελοντισμού, θέλω να συνεισφέρω στην υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων που έχουν τα παιδιά που αγωνίζονται με ψυχολογικές διαταραχές και αναπηρίες, καθώς προσφέρω μια θετική επίδραση στη ζωή τους.

Πλέον, εργάζομαι ιδιωτικά και παράλληλα συνεργάζομαι με διάφορα σχολεία και κλινικές.

Διατηρώ ενεργή συνεργασία ως υπεύθυνη ψυχολόγος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, AIGLI Care, στο Ωραιόκαστρο. Συνεργάζομαι με το Pinewood, American International School of Thessaloniki ως δασκάλα και παράλληλη στήριξη (Learning Support Assistant/Shadow Teacher) σε μαθητές της προσχολικής ηλικίας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Παράλληλα, διατηρώ συνεργασία με το Mediterranean College of Thessaloniki ως καθηγήτρια ψυχολογίας, εφαρμόζοντας τον οδηγό σπουδών του University of Derby.

Πιστεύω στην ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης, συνεπώς και δεν παραλείπω να παρακολουθώ την εξέλιξη της επιστήμης που υπηρετώ. Φροντίζω διαρκώς να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου με συμμετοχές σε συνέδρια, ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσα και την εκπαίδευση μου στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία με Ενσυνειδητότητα (MBCT – Mindfulness Based Cognitive Therapy) στο Oxford Mindfulness Center της Οξφόρδης. Επίσης, έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση μου στην Ψυχοσωματική Θεραπεία Gestalt, συγκεκριμένα στη σωματικά επικεντρωμένη τεχνική της «Άδειας Καρέκλας». Τέλος, είμαι εγκεκριμένο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Συλλόγου Ψυχολόγων Μεγάλης Βρετανίας (B.P.S.), και του Μητρώου Διδασκόντων Κολεγίων Ελλάδος.